Praktische informatie

Vooropleiding

Medische basiskennis op hbo-niveau wordt sterk aangeraden of kan tijdens de cursus worden voltooid. Geïnteresseerden zonder medische vooropleiding zijn welkom met de aantekening dat zij zonder medische basiskennis niet in aanmerking komen voor lidmaatschap van een beroepsvereniging.

Studiebelasting

De verwachte studiebelasting voor deze cursus is 112 uur, waarvan 60 contacturen. De overige uren zijn zelfstudie-uren ter voorbereiding op lesdagen en ter verwerking van de behandelde lesstof.

Lesmateriaal

Tijdens de eerste module van de cursus ontvang je van de Natura Foundation een naslagwerk. Het naslagwerk houdt niet dezelfde volgorde aan als de lesmodules. Waar de lessen erop zijn gericht je bekend te maken met het therapeutisch werkveld, gaat het naslagwerk o.a. dieper in op de onderwerpen endocrinologie, neurologie en het maagdarmkanaal. Samen met de lessen krijg je zo een goed beeld van wat orthomoleculaire gezondheidsleer is, maar ook wat het doet in de praktijk. Er wordt niet van je verwacht dat je alle kennis uit het naslagwerk uit het hoofd leert – daarvoor is de reikwijdte van het orthomoleculaire werkveld veel te groot. De cursus biedt je de kennis waarmee je de onderwerpen in het naslagwerk steeds beter leert begrijpen. Om je hier optimaal bij te helpen, zijn tevens uitgebreide literatuurlijsten opgenomen van relevante naslagwerken. Zo kun je je tijdens de opleiding en daarna op eigen initiatief verder verdiepen in de orthomoleculaire gezondheidsleer.

Tevens heb je tijdens de opleiding toegang tot het afgesloten gedeelte van de website. Hier kun je de hand-outs en artikelen downloaden.

Deelnamecertificaat

Bij aanwezigheid van meer dan 80% ontvang je een deelnamecertificaat.

Examen

Het examen van een cursus bestaat uit multiple choice vragen en een casus. Het gecombineerde examen bestaat uit multiple choice vragen en twee casussen. In het examen wordt de lesstof (zowel de stof uit de presentatie/ handout als de stof die mondeling door de docent is besproken) behandeld in de vorm van multiplechoicevragen en (een) casus(sen). Wanneer de examenkandidaat het examen met goed gevolg heeft afgelegd dan is men geslaagd en ontvangt men het diploma van de betreffende cursus. Wanneer men de drie afzonderlijke examens óf het gecombineerde examen met goed gevolg afgelegd heeft, dan ontvangt men het diploma ‘Orthomoleculair Therapeut’.

Prijs

Lesjaar 2017: € 1.195,-

 

De prijs is vrijgesteld van BTW. Lunch, koffie/thee en lesmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen. Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

Lestijden

Van 9.00 uur tot 17.30 uur.

Locatie

Bonusan Opleidingscentrum. Ons opleidingscentrum bevindt zich in het centrum van Numansdorp, op 20 minuten rijden van Rotterdam en Dordrecht. De locatie is zowel met eigen, als openbaar vervoer goed bereikbaar. Klik hier voor de routebeschrijving en de parkeermogelijkheden rondom het Bonusan Opleidingscentrum. 

 

Tevens zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden in en rondom Numansdorp.