Praktische informatie

Vooropleiding

Basiskennis orthomole­culaire geneeskunde en medische basis­kennis op HBO-niveau wordt sterk aan­geraden. Geïnteresseerden zonder medische vooropleiding zijn welkom met de aantekening dat zij zonder medische basiskennis niet in aanmerking komen voor lidmaatschap van beroepsverenigingen. Voor het volgen van jaar 2 dient men eerst jaar 1 te hebben afgerond.

Studiebelasting

280 uur per jaar, waarvan 135 contacturen per studiejaar.
In totaal omvat de studiebelasting van de PNI opleiding 560 uur waarvan 270 contacturen. De overige uren worden besteed aan voorbereiding en verwerking van de lesstof.

Lesmateriaal

Tijdens de eerste module van de PNI-opleiding (jaar 1) ontvang je van de Natura Foundation het naslagwerk voor jaren 1 en 2. Het behandelt onderwerpen die regelmatig in de (PNI-)praktijk aan de orde komen. Hierbij is niet dezelfde volgorde aangehouden als de lesmodules. Waar de lessen erop zijn gericht je bekend te maken met het therapeutisch werkveld, gaat het naslagwerk wat dieper in op een aantal specifieke aandoeningen. Zo kun je goed zien hoe de klinische PNI binnen haar context, de gezondheidszorg, functioneert.

Er wordt niet van je verwacht dat je alle kennis uit het naslagwerk uit het hoofd leert – daarvoor is de reikwijdte van de klinische PNI veel te groot. De PNI-opleiding biedt je de kennis waarmee je de onderwerpen in het naslagwerk steeds beter leert begrijpen. Om je hier optimaal bij te helpen, zijn tevens uitgebreide literatuurlijsten opgenomen van relevante naslagwerken. Zo kun je je tijdens de opleiding en daarna op eigen initiatief verder verdiepen in de klinische PNI.

Tevens heb je tijdens de opleiding toegang tot het afgesloten gedeelte van de website. Hier kun je de hand-outs en artikelen downloaden.

Examen

Klik hier voor meer informatie over het examen

Prijs 2017

Lesjaar 1: € 3.250,-

Lesjaar 2: € 3.250,-

 

De prijs is vrijgesteld van BTW. Lunch, koffie/thee en lesmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

Lestijden

Van 9.00 uur tot 17.30 uur.

Locatie

Bonusan Opleidingscentrum. Ons opleidingscentrum bevindt zich in het centrum van Numansdorp, op 20 minuten rijden van Rotterdam en Dordrecht. De locatie is zowel met eigen, als openbaar vervoer goed bereikbaar. Klik hier voor de routebeschrijving en de parkeermogelijkheden rondom het Bonusan Opleidingscentrum. 

 

Tevens zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden in en rondom Numansdorp.