Praktische informatie

Vooropleiding

Medische basiskennis op HBO-niveau wordt sterk aangeraden. Geïnteresseerden zonder medische vooropleiding zijn welkom met de aantekening dat zij zonder medische basiskennis niet in aanmerking komen voor lidmaatschap bij een beroepsvereniging.

Aantal contacturen

De verwachte studiebelasting voor deze cursus is 84 uur, waarvan 45 contacturen. De overige uren zijn zelfstudie-uren ter voorbereiding op lesdagen en ter verwerking van de behandelde lesstof.

Lesmateriaal

Tijdens de eerste module van de cursus ontvang je van de Natura Foundation een naslagwerk. Het naslagwerk houdt niet dezelfde volgorde aan als de lesmodules. Waar de lessen erop zijn gericht je bekend te maken met het therapeutisch werkveld, gaat het naslagwerk dieper in op de achtergronden van gezondheid, beweging en suppletie. Samen met de lessen krijg je zo een goed beeld van wat evolutionaire gezondheid is, maar ook wat het doet in de praktijk. Er wordt niet van je verwacht dat je alle kennis uit het naslagwerk uit het hoofd leert – daarvoor is de reikwijdte van de evolutionaire gezondheidsleer te groot. Onze cursus biedt je de kennis waarmee je de onderwerpen in het naslagwerk steeds beter leert begrijpen. Om je hier optimaal bij te helpen, zijn tevens uitgebreide literatuurlijsten opgenomen van relevante naslagwerken. Zo kun je je tijdens de opleiding en daarna op eigen initiatief verder verdiepen in de evolutionaire gezondheidsleer.

Tevens heb je tijdens de opleiding toegang tot het afgesloten gedeelte van de website. Hier kun je de hand-outs en artikelen downloaden.

Deelnamecertificaat

Bij aanwezigheid van meer dan 80% ontvang je een deelnamecertificaat.

Examen

Klik hier voor meer informatie over het examen.

Prijs

Lesjaar 2017: € 895,-

 

De prijs is vrijgesteld van BTW. Lunch, koffie/thee en lesmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen. Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

Lestijden

Van 9.00 uur tot 17.30 uur.

Locatie

Bonusan Opleidingscentrum. Ons opleidingscentrum bevindt zich in het centrum van Numansdorp, op 20 minuten rijden van Rotterdam en Dordrecht. De locatie is zowel met eigen, als openbaar vervoer goed bereikbaar. Klik hier voor de routebeschrijving en de parkeermogelijkheden rondom het Bonusan Opleidingscentrum. 

 

Tevens zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden in en rondom Numansdorp.