Inname van vetzuren en hun onderlinge balans zijn erg belangrijk als preventie tegen allerhande ziektebeelden. Ook kunnen ze voor een breed scala aan gezondheidsproblemen therapeutisch worden ingezet. Tijdens dit gratis webinar vertellen we je hier alles over!
Voor een goede basisgezondheid zijn vetten erg belangrijk. Niet langer houden we daarmee het standpunt aan dat je van vet enkel dik of ongezond wordt. Juist meerdere soorten meervoudig onverzadigde vetzuren blijken zeer goed inzetbaar in de therapeutische praktijk.
Vetzuren zijn bijzonder interessante macronutriënten voor je gezondheid. Kennis over zowel de inname via voeding, de verdeling in het lichaam, de aanvulling via suppletie en de kwaliteit van die suppletie is onmisbaar is in de therapeutische praktijk zodat je steeds specifieke en genuanceerde adviezen kan geven aan jouw cliënten.
Het stigma dat rust op verzadigde vetten alsook op omega-6 vetzuren blijkt te ongenuanceerd en wetenschappelijk verkeerd te zijn. Het wordt tijd dat alle vetzuren tot hun recht kunnen komen, zowel in voedingsadviezen als in suppletie-advies. Daar willen wij in dit webinar in ieder geval voor zorgen.
Bovendien is er ruime keuze aan vetzuren als suppletie. Dat bemoeilijkt de keuze als therapeut. Immers, wanneer kies je voor visolie, krill olie of algenolie? En heb je voornamelijk EPA of voornamelijk DHA nodig? Of toch GLA? Welke stoffen vertonen een synergistische werking met deze vetzuren en wanneer kan je daar gebruik van maken? In dit webinar helpen we je op weg bij deze keuzes.