Sophie Kuizenga-Wessel

Bij Natura Foundation werken we met ervaren docenten die hun praktijkkennis en wetenschappelijk onderbouwde inzichten graag delen. We selecteren onze experts zorgvuldig, zodat jij als therapeut verzekerd bent van kwalitatieve en deskundige lessen. Theorie en praktijk worden gecombineerd om jou de nieuwste en meest effectieve methoden te bieden. Zo garanderen we een hoogwaardige leerervaring die bijdraagt aan jouw professionele ontwikkeling. Sophie stelt zich graag aan je voor!

Docente

Tijdens mijn promotieonderzoek behandelde ik kinderen met darmklachten en kreeg steeds dezelfde vraag van ouders: Wat kunnen we doen met voeding en leefstijl? Als arts had ik daar geen antwoord op—totdat mijn eigen dochter ziek werd en ik zelf tegenover artsen zat die hetzelfde zeiden. Dit bracht me ertoe verder te kijken dan de reguliere geneeskunde en me te verdiepen in complementaire therapieën. Inmiddels pas ik deze kennis toe in mijn praktijk en dagelijks leven. Hoe meer ik leer, hoe duidelijker het wordt hoeveel er nog te ontdekken valt. Dat maakt dit vak zo fascinerend.

Biografie

Afgestudeerd:

  • Geneeskunde, Vrije Universiteit Amsterdam (2011)
  • Promotieonderzoek kinder-MDL, Emma Kinderziekenhuis en Nationwide Children’s Hospital, Columbus Ohio (2017)
  • Orthomoleculaire geneeskunde (2017)

Actief als therapeut sinds: 2018

Docent(e) bij Natura Foundation sinds: 2023

Praktijk: Mind Your Gut – https://www.mindyourgut.amsterdam

Expertise: darm, hormonen en het microbioom

Het interview met Sophie

Hoe is je passie voor orthomoleculaire geneeskunde ontstaan?

Doordat mijn eigen dochter ziek werd en de regulieren geneeskunde de antwoorden niet had..

Wat zou elke gezondheidsprofessional moeten weten volgens jou?

Zijn grenzen.

Welke vraag stellen therapeuten het vaakst aan je?

Maar welke supplement zet je dan in? Maar voeding en leefstijl is de basis van gezondheid. Als we supplementen gaan inzetten dan kijken we naar welke werkingsmechanisme we willen ondersteunen en op welke manier. Pas dan ga je kijken in welke pot dit zit. 

Wanneer rijd je aan het einde van de dag tevreden naar huis?

Als ik het gevoel heb dat ik echt impact hebben kunnen maken. Of dat nu in mijn praktijk is, door een cljent verder te helpen of tijdens een lezing of een lesdag als mensen met nieuwe inzichten naar huis gaan.

Welke opleidingen heb je zelf gevolgd?

Geneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde, verschillende (inter)nationale nascholingen.

Wat doe je naast doceren nog meer?

 Naast het doceren werk ik in mijn praktijk Mind Your Gut. Ook ben ik mama van 3 meiden en trek ik er graag op uit met mijn gezin, familie en vrienden.

Waar ben je trots op?

Op de combinatie van mijn medische achtergrond en mijn open blik naar complementaire geneeskunde. Het is niet altijd makkelijk om beide werelden te verbinden, maar ik geloof dat dit de toekomst is.

Wat is je droom?

Mijn droom is om de kloof tussen reguliere en complementaire geneeskunde te verkleinen. Ik zou willen dat voeding, leefstijl en het werken met tools vanuit complementaire geneeskunde een vaste plek krijgen in de medische wereld, en dat artsen en therapeuten samenwerken om mensen écht beter te maken.

En persoonlijk? Ik droom ervan om een mooie plek te creëren waar ik kan werken, lesgeven en mensen inspireren – een centrum waar kennis, gezondheid en natuur samenkomen.

Educatie

Contact advies 2

Heb je hulp of advies nodig?

Ons team Advies voor Professionals helpt je graag bij je vragen over educatie, stoffen, indicaties, of met jouw advies aan een cliënt.