Agenda

Maandag 3 t/m dinsdag 4 april 2017

PNI-nascholing voorjaar 2017 (alleen voor oud-PNI-cursisten)

kPNI-nascholing: de N in de PNI

Dit jaar staat de kPNI-nascholing geheel in het teken van de N in de PNI. Samen met jou gaan we dieper in op de kPNI-interventies bij neurologische aandoeningen zoals alzheimer, parkinson, autisme en ADHD. 

 

Alles over de N in de PNI

 

De vier vakgebieden neurologie, -fysiologie, -anatomie en gedragsleer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen vormen ze de N in de PNI. Hoewel de N natuurlijk weer onlosmakelijk verbonden is met de P en de I, ligt de focus op neurologie. Met dit gegeven hebben we een boeiende en leerzame nascholingsdag voor je samengesteld.

 

Inschrijven

 

kPNI-visie op neurologische aandoeningen

Onze kersverse doctor Leo Pruimboom vertelt je hoe de kPNI-wetenschap aankijkt tegen aandoeningen zoals alzheimer, multiple sclerose, parkinson, schizofrenie, autisme en ADHD. Vooral de laatste twee worden steeds vaker gediagnosticeerd. Dat is op zich al een goede reden om te komen, maar er is nog meer.

 

Neem bijvoorbeeld ALS, de spierziekte amyotrofe laterale sclerose. Alleen met kennis van neurologie, -fysiologie, -anatomie en gedragsleer is het mogelijk hierop meer grip te krijgen. Hetzelfde geldt voor veel andere neurologische aandoeningen. Maar: bestaat er ook een échte behandeling? En - zo ja - hoe ziet die eruit?

 

Cliëntgerichte interventies

Zoals je weet, heeft ieder mens een unieke film van zijn gezondheid. Bij de één zal daardoor een hersenselectief nutriënt zoals jodium geïndiceerd zijn, bij de ander vitamine B3 of Mucuna pruriens. Bij een derde is het vooral een kwestie van meer beweging en bij een vierde is het allemaal nodig om voortgang te boeken. Wat je wanneer en bij wie toepast, leer je natuurlijk bij onze nascholing.

 

Diepe verbondenheid van lichaamssystemen

Ook besteden we uitgebreid aandacht aan alle verbondenheden die van de klinische PNI zo’n scherp therapeutisch instrument maken. Je kunt daarbij denken aan de darm-hersenas, de interactie tussen vetweefsel en de hersenen en zelfs de hart-hersenas.

 

Bij de nascholing leer je dus hoe de neurologie verbonden is met de rest van het lichaam en hoe je daarmee omgaat vanuit je praktijk. Deze kennis en de bijbehorende behandelvaardigheden maken het makkelijker om mensen met neurodegeneratieve aandoeningen ook werkelijk te kunnen helpen.

 

Inschrijven


Plaats
Numansdorp
Locatie
Opleidingscentrum, Groeneweg 25, Numansdorp
Tijd
09:00 - 17:30 uur
Docenten
Leo Pruimboom
Prijs
€ 459,- (vrijgesteld van BTW), inclusief hand-out van de presentatie, koffie/thee/water en kPNI-lunch.
Telefoon
+31 (0)186 745 001
E-mail
Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd voor deze PNI Nascholing.