Praktische informatie

Vooropleiding

De mastercourse is bedoeld voor Orthomolecualaire therapeuten, gezondheidsprofessionals met afgeronde basiscursus Orthomolecualire Voedingsleer en Orthomoeculaire Gezondheidsleer of met een afgeronde basiscursus Orthomoleculaire Voedingsleer en Evolutionaire Gezondheidsleer.

Studiebelasting

De verwachte studiebelasting voor deze cursus is 84 uur, waarvan 45 contacturen. De overige uren zijn zelfstudie-uren ter voorbereiding op lesdagen en ter verwerking van de behandelde lesstof.

Lesmateriaal

Tijdens de eerste module van de cursus ontvang je van de Natura Foundation een naslagwerk. Het naslagwerk houdt niet dezelfde volgorde aan als de lesmodules. Waar de lessen erop zijn gericht je bekend te maken met het therapeutisch werkveld, gaat het naslagwerk o.a. dieper in op micro- en macronutriënten, het immuunsysteem en bloedglucosehuishouding. Samen met de lessen krijg je zo een goed beeld van wat orthomoleculaire gezondheidsleer is, maar ook wat het doet in de praktijk. Er wordt niet van je verwacht dat je alle kennis uit het naslagwerk uit het hoofd leert – daarvoor is de reikwijdte van het orthomoleculaire werkveld veel te groot. De cursus biedt je de kennis waarmee je de onderwerpen in het naslagwerk steeds beter leert begrijpen. Om je hier optimaal bij te helpen, zijn tevens uitgebreide literatuurlijsten opgenomen van relevante naslagwerken. Zo kun je je tijdens de opleiding en daarna op eigen initiatief verder verdiepen in de orthomoleculaire gezondheidsleer.

Tevens heb je  tijdens de opleiding toegang tot het afgesloten gedeelte van de website. Hier kun je de hand-outs en artikelen downloaden.

Deelnamecertificaat

Bij aanwezigheid van meer dan 80% ontvang je een deelnamecertificaat.

Prijs

Lesjaar 2017: € 379 ,-

 

De prijs is vrijgesteld van BTW. Lunch, koffie/thee en lesmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen. Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

Lestijden

9.00 - 17.30 uur

Locatie

Bonusan Opleidingscentrum. Ons opleidingscentrum bevindt zich in het centrum van Numansdorp, op 20 minuten rijden van Rotterdam en Dordrecht. De locatie is zowel met eigen, als openbaar vervoer goed bereikbaar. Klik hier voor de routebeschrijving en de parkeermogelijkheden rondom het Bonusan Opleidingscentrum. 

 

Tevens zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden in en rondom Numansdorp.